Energieprijzen
Beoordeling: 4.7
50 beoordelingen

Energieprijzen zijn gekoppeld aan de olieprijs. En aangezien olieprijzen schommelen is dat met energieprijzen niet anders. De energieprijzen veranderen 2 keer per jaar. Op 1 januari en op 1 juli worden opnieuw de kosten van energie bepaalt.

  1. 1. Selecteer het aantal personen in het huishouden
  2. 2. Je ziet daarna het gemiddeld verbruik en de kosten

Energieprijzen bekijken

Bekijk de ACTUELE kWh prijs >>

In de bovenstaande energiekosten zit verwerkt:
-> Stroomprijs 1 kWh
-> Energiebelasting en btw
-> Kosten netbeheerder

Bekijk de actuele prijs van 1 kWh >>

 

Energieprijzen en energietarieven vergelijken om te besparen

De energieprijzen en energietarieven kunnen per aanbieder verschillen. Het is daarom raadzaam om jaarlijks te bekijken welke aanbieder u het goedkoopste kan voorzien van stroom en gas. Bij verschillende aanbieders krijgt u een cadeau zoals een cadeaukaart, iPad of reischeque.
Energieverbruik en energiekosten onder de loep nemen

Als consument is het slim om regelmatig (2 x per jaar) het energieverbruik en de energiekosten weer eens onder de loep te nemen en zo mogelijk te wisselen van energieleverancier. Dit levert je in de regel niet alleen een besparing op, het is ook gunstig voor de energiemarkt. Hoe meer mensen er overstappen, hoe meer concurrentie er op de energiemarkt zal ontstaan.

 

Het grote voordeel hiervan is dat energieleveranciers er van alles aan doen om de klant binnen te halen, dus:

– lagere energieprijzen,
– lagere energietarieven,
– lagere gasprijzen,
– lagere gastarieven,
– meer overhouden in de maand,
– betere service en
– mooiere acties!

Het regelmatig overstappen van energieleverancier lijkt misschien een gedoe, maar dat is het niet. De meeste energieleveranciers hebben een prima overstapservice. Zij nemen de overstap dus geheel van je over, zonder extra kosten of moeite.

Actueel overzicht energie aanbiedingen

Energiekosten vergelijken

Een goede prijsvergelijking op internet is Gaslicht.com. Zij zijn onafhankelijk, vergelijken alle energieaanbieders en bieden de laagste prijsgarantie. Ervaringen met Gaslicht zijn over het algemeen goed. Je kunt natuurlijk ook zelf de energiekosten van de verschillende aanbieders vergelijken. Dit kost je iets meer tijd, maar is ook een prima methode.

Energiebelasting

De energieprijs is deels ook afhankelijk van de overheid, als de overheid bijvoorbeeld de energiebelasting verhoogt. Gelukkig gebeurt dit niet zo vaak als dat de energieprijzen wisselen.

Lees ook: