Energie Vergelijkingssites
Beoordeling: 4.3
23 beoordelingen

Als je snel wilt weten bij welke energieleverancier je het goedkoopste uit bent dan zijn energie vergelijkingssites een mooie uitkomst. Het enige dat je hoeft te doen is je energieverbruik door te geven (als je dit niet weet wordt er vaak een schatting gemaakt op basis van de gezinssamenstelling, maar je kunt ook even kijken bij gemiddeld energieverbruik).

  1. 1. Selecteer het aantal personen in het huishouden
  2. 2. Je ziet daarna het gemiddeld verbruik en de kosten

Energieprijzen bekijken

Bekijk de ACTUELE kWh prijs >>

In de bovenstaande energiekosten zit verwerkt:
-> Stroomprijs 1 kWh
-> Energiebelasting en btw
-> Kosten netbeheerder

Bekijk de actuele prijs van 1 kWh >>

 

De betreffende energie vergelijkingssites maken vervolgens binnen enkele seconden een berekening van de goedkoopste energieleverancier, afgestemd op jouw situatie. Het is eigenlijk heel simpel en snel!
Overzicht energie vergelijkingssites

Er zijn verschillende energie vergelijkingssites in Nederland. Welke de beste is, ziet u hierboven. Ons advies: staar je niet blind op de uitkomst van één vergelijkingssite, maar vraag bij meerdere sites een vergelijk op. Dit kost nauwelijks tijd, maar levert je uiteindelijk wel voordeel op. We zetten hier enkele energie vergelijkingssites op een rij.

Gaslicht.com

Gaslicht.com is een overzichtelijke en makkelijke energie vergelijkingssite. Om een energie advies te krijgen moet je de volgende gegevens invullen: postcode, huisnummer, gezinssamenstelling of je verbruik (als je dit weet) en je huidige energieleverancier. Je krijgt dan een advies dat je vervolgens nog verder kunt toespitsen op je persoonlijke wensen door een keuze te maken in looptijd, vast of variabel tarief en groene of grijze energie?
Energievergelijker.nl

Bij Energievergelijker.nl kun je op diverse manieren een vergelijk maken. Je kunt snel vergelijken door alleen je postcode en huisnummer in te vullen. Maar je kunt ook met een filter optie je aanvraag specificeren door het opgeven van: de gezinsgrootte, de soort meter (enkel/dubbel), verbruik, gewenste contractduur, soort stroom (grijs/groen), prijscondities (vast/variabel) en zelfs gewenste betaalwijze aangeven. Uiteraard is dan het vergelijk meer afgestemd op je persoonlijke situatie.

Energieprijzen.nl

Ook op Energieprijzen.nl kun je een vergelijk maken. Je moet hier als eerste aangeven of je je verbruik weet of dat je het wilt schatten. Als je het weet dan geef je je verbruik al dan niet op in combinatie met je postcode, huisnummer en de naam van je huidige leverancier. Vervolgens kun je zien wat jou besparing zal zijn bij diverse energie leveranciers.

Oneforone.nl

Oneforone.nl werkt eigenlijk vergelijkbaar als bovenstaande energie vergelijkingssites. Je voert je postcode en huisnummer in, geeft aan of je een enkele of dubbele meter hebt, wat je (geschat) energieverbruik is op jaarbasis en welke energie leverancier je momenteel hebt. Ook hier rolt binnen enkele seconden een mooi overzicht uit van de beste aanbiedingen afgestemd op jouw situatie.

Objectief advies?

Het is de bedoeling dat energie vergelijkingssites een objectief advies uitbrengen. In het verleden is echter gebleken dat dit niet altijd het geval is. Elk jaar worden er weer diverse onderzoeken gedaan naar de objectiviteit van vergelijkingssites, maar de uitkomsten zijn eigenlijk nooit eenduidig.

Wij raden je dan ook aan om via meer dan één energie vergelijkingssite een vrijblijvend advies te laten uitbrengen en dan je keuze pas te maken.

Heb je wat meer tijd om je erin te verdiepen? Dan zou je per energieleverancier uit kunnen rekenen welke de goedkoopste is of per energie leverancier een offerte op kunnen vragen. Dit is wat tijdrovender werk, maar levert je mogelijk wel nog wat extra voordeel op!

Tip! Wil je graag overstappen? Bekijk dan ook de acties bij uw eigen energieleverancier! Dit kan in sommige gevallen net zo interessant zijn als overstappen naar een andere aanbieder.