Energieprijzen vergelijken
Beoordeling: 4.3
23 beoordelingen

Energieprijzen vergelijken gaat heel gemakkelijk. Er zijn veel leveranciers en met allemaal andere aanbiedingen. Ik heb urenlang het web door gesurft en vergeleken om te kijken hoe je het beste en het makkelijkste energieprijzen kunt vergelijken.

  1. 1. Selecteer het aantal personen in het huishouden
  2. 2. Je ziet daarna het gemiddeld verbruik en de kosten

Energieprijzen bekijken

Bekijk de ACTUELE kWh prijzen >>

In de bovenstaande energiekosten zit verwerkt:
-> Stroomprijs 1 kWh
-> Energiebelasting en btw
-> Kosten netbeheerder

Bekijk de actuele prijs van 1 kWh >>

 

Energieprijzen vergelijken

Graag vertel ik hier stap voor stap hoe ik gekomen ben tot een goede energievergelijking. Het eenvoudigst kunt u de prijzen vergelijken via een energievergelijker. Hierboven kunt u dat eenvoudig doen.
Stap 1: Wat is je energieverbruik?

Voordat je de energieprijzen vergelijken kunt, zul je eerst moeten weten wat je jaarlijkse energieverbruik is. Je kunt hiervoor kijken op het laatste jaaroverzicht van je energieleverancier. Heb je dit niet bij de hand? Kijk dan bij gemiddeld energieverbruik

Stap 2: Bepaal looptijd en vast of variabel energietarief

Ook zul je moeten beslissen of je een flexibel contract wilt of een contract van 1, 2, 3, 4 of 5 jaar. Ook zul je voor jezelf moeten bepalen of je een vast of een variabel tarief zou willen. Pas als je deze 2 dingen weet kun je de energieprijzen vergelijken.
Stap 3: Bereken energieprijs van huidige leverancier

Je kunt de energieprijzen vergelijken van de diverse energieleveranciers met behulp van een tabelletje. Daarin noteer je: stroomprijs, gasprijs, vastrecht en je verbruik. Als eerste noteer je wat je nu betaalt. Dus de gegevens van je huidige energieleverancier.

 

VOORBEELD tabel huidig verbruik met vaste energieprijs.

  Huidige leverancier
Stroomprijs 0.2214
x 4300 kWh 952.02
Vastrecht p/j 29.88
Totaal stroom 981.90
Gasprijs 0.6499
x 1600 m3 1039.84
Vastrecht p/j 29.88
Totaal gas 1069.72
Totaal energie       2051.62

Stap 4: Energieprijzen vergelijken van de energieleveranciers

Nu je precies weet wat je betaalt, kun je gaan vergelijken.

– Bekijk het overzicht van de energieleveranciers.
– Kies het juiste product (bijv. 1 jarig contract met vaste energieprijs) en vul je stroom- en gasverbruik in.
– Bekijk de stroomprijs, gasprijs en het vastrecht per jaar van het betreffende product of aanbieding.
– Vergelijk en kies de goedkoopste aanbieder (bekijk ook de gratis producten zoals een iPad, cadeaubon of slimme thermostaat).

 

Overzicht energieleveranciers

Om je op weg te helpen heb ik hieronder een overzicht gemaakt van de meest bekende energieleveranciers in de Nederlandse markt. Wil je niet teveel tijd stoppen in het uitrekenen van energieprijzen dan zijn energievergelijkingssites een goede oplossing. Kijk dan bij overzicht van energie vergelijkingssites.

 

Deze kunnen vaak collectief inkopen en hebben goede aanbiedingen. Mijn ervaring zelf is dat de energievergelijker Gaslicht.com zeer goed uit de bus komt als ik alles met elkaar vergelijk. Een goede vergelijking kan u vele honderden euro’s per jaar besparen! Wordt wakker en ga overstappen van energieleverancier!